Prezentare generală

Informaţii privind documentele din colecţiile bibliotecii se pot regăsi în cataloagele electronice şi tradiţionale.

Cataloagele electronice ale Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara

Informaţii detaliate privind modul de consultare se obţin din ghidul de căutare şi se pot solicita bibliotecarilor.

Catalogul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara – conţine informaţii privind documentele intrate în bibliotecă începând cu anul 1995. Această limită cronologică este convenţională, deoarece în prezent baza de date cuprinde descrierile achiziţiilor recente, indiferent de anul apariţiei şi în paralel se realizează conversia retrospectivă a cărţilor, pe măsura solicitării acestora. Catalogul OPAC include circa 200 mii de înregistrări bibliografice pentru cărţi şi periodice disponibile în bibliotecile filiale şi colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara.

Catalogul serialelor Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara – este un subcatalog al catalogului general care conţine descrierile publicaţiilor periodice.

Catalogul electronic oferă o serie de facilități de:

  • căutare și regăsire a documentelor în format tradițional, documente ce se găsesc în bibliotecă, dar și a unora în variantă electronică ce pot fi accesate și citite full text, prin SFX, în bazele de date abonate de bibliotecă
  • transmitere prin email a rezultatelor căutărilor
  • creare a unor alerte – înștiințări (SDI), pentru documentele noi, intrate în bibliotecă

 

ROLiNeST – este un portal care permite căutarea în Catalogul virtual colectiv românesc în ştiinţă şi tehnologie, adică căutarea simultană în cataloagele electronice ale celor mai importante biblioteci universitare din țară și nu numai. Pentru informaţii suplimentare consultaţi ghidul ROLiNeST.